Gree dizalice topline

GREE VERSATI dizalice topline

Uređaji  identičnih karakteristika kao prethodno opisane dizalice topline i u izvedbi proizvođača Gree također pružaju veliku fleksibilnost odabira unutarnjih jedinica i mogućnost izbora načina grijanja i hlađenja prostora te grijanja potrošne tople vode.

Dizalice topline Versati u ponudi su u dvije izvedbe: Versati II sa mogućnošću grijanje vode na temperaturu do 55°C i Versati II+ sa mogućnošću grijanje vode na temperaturu do 61°C.
Pojedinačni kapaciteti uređaja nude se u rasponu 4 – 16 kW.

Versati II dizalica topline

Sastoji se od:

 • Vanjske jedinice, širokog raspona od 5,8-15 kW, koja svojom naprednom DC Inverterskom tehnologijom uz malu količinu električne energije apsorbira toplinu iz zraka i podiže je na višu energetsku razinu. Twin rotary DC inverterski kompresor štedi energiju i osigurava ugodnu atmosferu
 • Pripadajuće unutarnje jedinice (Hydro Box) koja se sastoji od izmjenjivača ekološki prihvatljivog radnog medija freon R410A/voda, pumpe vode, električnog grijača i ostale zaporne i regulacijske tehnike za potrebe grijanja i hlađenja vode koja cirkulira u kompletnom sustavu
 • Opcijskog spremnika potrošne tople vode (u izvedbi od  200 L do 300 L sa električnim grijačem, u izvedbama bez / s jednim / s dva izmjenjivača topline)
Versati II+ dizalica topline (monoblock type)

Dizajnirana je posebno za europsko tržište na kojem postoji potreba za visokom temperaturom vode. Zahvaljujući dvostupanjskoj kompresiji i entalpiji koja se dobiva ubrizgavanjem plina, učinkovitost niskotemperaturnog grijanja je velika s temperaturom izlaza vode do 61°C (COP doseže do 4,5).

Sastoji se od:

 • D.C. Inverter(R410A) vanjske jedinice u kojoj je integriran Hydro Box, raspona kapaciteta 8,6-14,5 kW. Integrirana struktura znači manje instalacijskih troškova, smanjuje rizik od ispuštanja rashladnog sredstva te povećava sigurnost i pouzdanost sustava.
 • Opcijskog spremnika potrošne tople vode (u izvedbi od  200 L do 300 L sa električnim grijačem, u izvedbama bez / s jednim / s dva izmjenjivača topline)
INTEGRIRANA dizalica topline za pripremu potrošne tople vode

Gree integrirane dizalice topline pak predstavljaju ekološki  osvješteno i visokoučinkovito rješenje za zamjenu postojećih, starih bojlera.

Isporučuju se u dva modela: GRS-1.5/D150ANbA-K i GRS-1.5/D200ANbA-K, tj. sa spremnikom od 150 L i 200 L. Izrađena je od ekoloških materijala pogodnih za potpunu uporabu,
ima nisku potrošnju energije i izolaciju od visokokvalitetne pjene  (55mm debljine) koja smanjuje toplinske gubitke te osigurava dugi vijek trajanja.

U usporedbi s klasičnim bojlerom, kod ovih dizalica topline ostvaruje se ušteda i do 75%.

Ova dizalica predstavlja energetski najučinkovitiji (razred energetske učinkovitosti A) i cjenovno najisplativiji način pripreme potrošne tople vode.
Njezina instalacija je brza i jednostavna te za razliku od klasičnih dizalica topline zrak – voda ne zahtijeva instalaciju kruga rashladnog medija (freonska instalacija).

Budući da toplinu za rad crpe iz neposredne okoline, ugradnjom ovih dizalica topline u tehničke prostore, kojima istovremeno treba hlađenje, isto postaje besplatno.

Osnovne karakteristike sustava su:

 • Antikorozivni spremnik od 150 L ili 200 L
 • Koeficijent energetske učinkovitosti COP do 3,50
 • 2 temperaturna senzora
 • Razred energetske učinkovitosti A
 • Ekološki prihvatljiv i siguran radni medij R134A
 • Široki raspon postavljanja temperature grijanja vode od 35°C do 70°C
 • Ugrađen žičani upravljač sa LCD zaslonom za jednostavno rukovanje
 • Široki raspon rada od 0°C do 45°C